Solved Question Paper for Drugs Inspector (Medical Devices) in CDSCO conducted by UPSC

 11.

 

Answer: (a)

12. A manufacturer of TV sets produced 600 units in the 3rd year and 700 units in the 7th year. Assuming that the production increases uniformly by a fixed number every year, production of TV units on 10th year will be:
(a) 725 units
(b) 750 units
(c) 775 units
(d) 825 units

Answer: (c)

13. A dealer sells a toy for 𝑅 .24 and gains as much percent as the cost price of the toy. The cost price of the toy will be:
(a) 𝑅 .32
(b) 𝑅 .28
(c) 𝑅 .24
(d) 𝑅 .20

Answer: (d)

14.
 

Answer: (a)

15. A cube having 6cm side is painted yellow on two opposite faces, blue on two other faces and green on rest of the faces. It is then cut into 216 cubes of 1 cm side. The number of small cubes without any face painted will be:
(a) 16
(b) 24
(c) 42
(d) 64

Answer: (d)

16. A path has to be laid around a rectangular (20 𝑚 ×10 𝑚 ) building. The area of the path is 136 𝑚 2. The width of the path will be:
(a) 4 𝑚
(b) 3 𝑚
(c) 2 𝑚
(d) 1 𝑚

Answer: (c)

17. Prashant ranked 8th from the top and 38th from the bottom in a class. The number of students in the class was:
(a) 43
(b) 44
(c) 45
(d) 46

Answer: (c)

18. By how many degrees the Earth rotates in one minute?
(a) 2°
(b) 4°
(c) 6°
(d) 8°

Answer: (b)

19. In a town 65 % people read Hindustan Times (HT), 40 % people read Economic Times (ET) and 25 % people read both (HT) and (ET). People neither read (HT) or (ET) will be:
(a) 05 %
(b) 10 %
(c) 15 %
(d) 20 %

Answer: (d)

20. A shop keeper gives discount of 10 % on the marked price of a book, but in the bargain makes a profit of 10 %. If the marked price of the book is 𝑅s .330, the cost price of the book is:
(a) 𝑅s .220
(b) 𝑅s .270
(c) 𝑅s .320
(d) 𝑅s .380

Answer: (b)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email