MCQs on Multimedia - 3

1. Vector graphics
a) Geometric primitives
b) Pixels
c) Colour Dots
d) None of the above

Answer: (a)

2. File format for Vector
a) JPEG
b) TIFF
c) SVG
d) BMP

Answer: (c)

3. Intercutting
a) At a point, two scenes will be shown a few moments each, back and forth
b) Cut between shots
c) Clapping
d) None of the above

Answer: (a)

4. Decoding
a) Convert Text to Code
b) Convert code to text
c) Convert to code to another code
d) None of the above

Answer: (b)

5. Shooting Script
a) final draft used on set by the production people
b) Script prepared during shooting
c) A review of script
d) None of the above

Answer: (a)

6. Pre production of Multimedia
a. Story board 
b. Shooting
c. Editing 
d. Special effects

Answer: (a)

7. Production of Multimedia
a. Story board 
b. Shooting
c. Editing 
d. Special effects

Answer: (b)

8. Post production of Multimedia
a. Story board 
b. Shooting
c. Editing 
d. Special effects

Answer: (d)

9. A quality of Digital Image is measured by
a. Physical size 
b. Height and width
c. DPI 
d. None of the above

Answer: (c)

10. Bitmap images are made of
a. Picture 
b. Pixels
c. Lines and curves 
d. None of the above

Answer: (c)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email