Solved Question Paper for Drugs Inspector (Medical Devices) in CDSCO conducted by UPSC

 91. ‘It is better for a city to be governed by a good man than by good laws’. Who said this?

(a) Plato
(b) Aristotle
(c) Socrates
(d) Karl Marx

Answer: (b)

92. An exoteric care about a tribe is called:
(a) Marginal care
(b) Communitarian care
(c) Peripheral care
(d) Respite care

Answer: (b)

93. The justice which is based on an integration of care, corrective justice and distributive justice is called:
(a) Distributive justice
(b) Institutional justice
(c) Retributive justice
(d) Corrective justice

Answer: (b)

94. Cost and benefit will have to be measured in:
(a) Ethical scale of reward and punishment
(b) Measurement of scale of reward and punishment
(c) Likert scale of reward and punishment
(d) Normal scale of reward and punishment

Answer: (a)

95. Consider the following:
1. Competitive negotiation
2. Principled negotiation
3. Avoidance
4. Collective bargaining

Which of the above are the basic styles of conflict management?
(a) 1, 2 and 4 only
(b) 1, 3 and 4 only
(c) 2, 3 and 4 only
(d) 1, 2 and 3 only

Answer: (d)

96. A profession has its specific fulfillment and final cause is:
(a) Logos
(b) Telos
(c) Mamos
(d) Ethos

Answer: (b)

97. Work ethics related to certain norms and a set of values that a worker considers are essential in his view while doing a work is:
(a) Organizational culture
(b) National culture
(c) Work culture
(d) Political culture

Answer: (c)

98. Which one of the following serves as the formal basis for investigating unethical conduct?
(a) Support codes
(b) Deterrence and discipline codes
(c) Inspiration and guidance
(d) Education and mutual understanding

Answer: (b)

99. Consider the following statements regarding Engineering Ethics deals with:
1. The moral issues and decisions confronting individual and organizations engaged in engineering
2. Ethics deals with conduct and not with motives
3. Related questions about the moral ideals, character, policies and relationships of people and corporations involved in technological activities

Which of the above statements are correct?
(a) 1 and 2 only
(b) 1 and 3 only
(c) 2 and 3 only
(d) 1, 2 and 3

Answer: (b)

100. Prearranged payments made by contractors to companies or their representatives if they exceed the amount for contracts actually granted are:
(a) Extortion
(b) Conflict of interest
(c) Substantial
(d) Kickbacks

Answer: (d)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email