MCQs on Chemical Engineering - 27

 1. 


Answer: (c)

2. ‘Calcination’ reaction will be carried out by:
(a) Pyrolysis
(b) Isomerisation
(c) Reduction
(d) Nitration

Answer: (a)

3. Which of the following are responsible for the bulk of the long-term radioactivity?
(a) U, Pu and Cm
(b) Ac, Th and Cf
(c) U, Pu and Ra
(d) U, Th and Pu

Answer: (a)

4. The quality of a motor fuel relates to its rate of:
(a) Combustion in an internal engine
(b) Premature ignition in an internal engine
(c) Ignition in an internal combustion engine
(d) Combustion in an internal combustion engine

Answer: (c)

5. 0.183 g of an aromatic monobasic acid is required for 15 ml of N/10 Sodium Hydroxide solution for exact neutralization. The molecular weight of the acid will be:
(a) 112
(b) 122
(c) 128
(d) 138

Answer: (b)

6.

Answer: (c)

7. The base 10 equivalent of the binary whole number 00100111 will be:
(a) 33
(b) 39
(c) 45
(d) 51

Answer: (b)

8. Which one of the following is not an ADC Characteristic?
(a) Analog voltage input
(b) Power supplies
(c) Control lines
(d) Analog voltage output

Answer: (d)

9. The temperature of 335 K in a material is:
(a) 541°π‘…
(b) 571°π‘…
(c) 603°π‘…
(d) 643°π‘…

Answer: (c)

10. 
(a) 20 π‘šπ‘š
(b) 25 π‘šπ‘š
(c) 30 π‘šπ‘š
(d) 35 π‘šπ‘š

Answer: (b)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email