Solved Question Paper for Lecturer in Computer Engineering in Institute of Technology, GNCTD conducted by UPSC

Solved Question Paper of Recruitment Test (Computer Based Recruitment Test) conducted by UPSC for the Post of Lecturer in Computer Engineering in Institute of Technology, Government of National Capital Territory of Delhi (GNCTD) held on 10.03.2019.

1. A model which is used to understand the design of a data structure to indicate an implementation-independent view of the data structure is:

(a) Linear data type

(b) Non- linear data type

(c) Abstract data type

(d) Primitive data type

Answer: (c)

2. Which one of the following search algorithms cannot be applied to a sorted linked list?

(a) Sequential search algorithm

(b) Iterative search algorithm

(c) Recursive search algorithm

(d) Binary search algorithm

Answer: (d)

3. In a queue an element can be added arbitrarily and from which only either the smallest or largest element can be removed, the type of the queue is:

(a) Circular queue

(b) Priority queue

(c) Deques

(d) Ordinary queue

Answer: (b)

4. Postfix notation is also known as:

(a) Reverse polish notation

(b) Polish notation

(c) Infix notation

(d) Reverse notation

Answer: (a)

5. Which one of the following structure is not used for storing strings?

(a) Fixed-length- structures

(b) Variable-length- structure with fixed maximums

(c) Variable-length- structure with fixed minimums

(d) Linked- structures

Answer: (c)

6. What is the throughput, if Bus clock is 8.33 MHz,  32 bit-data wide (parallel), synchronous mode?

(a) 269 MBps

(b) 267 MBps

(c) 33 MBps

(d) 31 MBps

Answer: (c)

7. Few addressing modes, fixed instruction size and use more registers for separate memory operations are the features of:

(a) CISC

(b) RISC

(c) RAID

(d) DMA

Answer: (b)

8. A block set-associative cache consists of a total of 64 blocks divided into four-bl0ck sets. The main memory contains 4096 blocks, each consisting of 128 words. The number of bits in main memory address will be:

(a) 17 bits

(b) 18 bits

(c) 19 bits

(d) 20 bits

Answer: (c)

9. If the average page-fault service time of 20 ms, a MAT of 80 ns and the probability of a page fault is 10 %. An effective access time will be:

(a) 2,000,672 ns

(b) 2,000,072 ns

(c) 2,000,036 ns

(d) 2,000,006 ns

Answer: (b)

10. For a bus frequency of 100 MHz and with data being transferred at 64 bits at a time. The DDR SDRAM gives a transfer rate of:

(a) 800 MB/S

(b) 1600 MB/S

(c) 3200 MB/S

(d) 6400 MB/S

Answer: (b)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email