Solved Question Paper for Lecturer in Chemical Engineering in Daman and Diu & Lecturer in Chemical Engineering in DTTE, GNCTD, conducted by UPSC

 81. 


Answer: (c)

82. When the momentum flux is less than the value of 𝜏𝜏0, the velocity gradient for a Bingham fluid, will be:
(a) Two
(b) One
(c) Half
(d) Zero

Answer: (d)

83. Process Safety Information (PSI) is needed:
1. To document formally the as-built/as-modified condition of the plant
2. To provide the necessary data with which to perform the required hazard analysis
3. To communicate information on hazardous substances to employees and others as required by state or federal regulations

(a) 1 and 2 only
(b) 1 and 3 only
(c) 2 and 3 only
(d) 1, 2 and 3

Answer: (d)

84. If,

Answer: (a)

85.
(a) 0.29 𝑚𝑚
(b) 0.37 𝑚𝑚
(c) 0.45 𝑚𝑚
(d) 0.53 𝑚𝑚

Answer: (d)

86. In heat conduction with a nuclear heat source:

Answer: (a)

87. Consider the following data for an insulating wall:

Answer: (b)

88. 

Answer: (a)

89. The causes of desertification are:
1. Overgrazing
2. Cultivation of marginal lands

(a) 1 only
(b) 2 only
(c) Both 1 and 2
(d) Neither 1 nor 2

Answer: (c)

90. Froude number NFr is:

Answer: (a)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email