MCQs on Community Dentistry - 7

1:-Which among the following is used to represent continuous type of quantitative data 

A:-Bar diagram
B:-Pie diagram 
C:-Histogram 
D:-Spot map

Correct Answer:- Option-C

2:-In Correlation, the shape of the curve is 

A:-Skewed towards right side
B:-Skewed towards left side 
C:-Both of the above
D:-Dumbbell shaped 

Correct Answer:- Option-D

3:-Mean<Median in

A:-Positively skewed distribution 
B:-Negatively skewed distribution 
C:-Standard normal distribution 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-B

4:-In a standard normal distribution, Mean ±3 Standard Deviation which covers about 99% of data, the Z-score is taken as

A:-1
B:-2 
C:-2.5
D:-3.5

Correct Answer:- Option-C

5:-Which among the following is NOT a feature of parametric tests 

A:-Distribution is assumed to be normal
B:-Data is in Interval scale or Ratio scale
C:-Data set relationships are independent in nature 
D:-The correlation test used in Spearman's correlation 

Correct Answer:- Option-D

6:-Sensitivity of a biochemical test is

A:-The closeness with which measured values agree with true value 
B:-The ability to identify correctly all those who have the disease
C:-The ability to identify correctly all those who do not have the disease 
D:-Both A and B

Correct Answer:- Option-B

7:-Reliability and repeatability can be measured by 

A:-Correlation
B:-Regression
C:-Both of the above 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-A

8:-Fluoride as an element was discovered by H.V. Churchill in the year 

A:-1901
B:-1931 
C:-1941 
D:-1945

Correct Answer:- Option-B

9:-The Turku sugar study on diet and dental caries was conducted by 

A:-Gustafsson et al in 1954
B:-Scheinin and Makinen in 1975 
C:-Sullivan and Harris in 1963
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-B

10:-In the Lactobacillus count test, which reading is inferred as moderate risk 

A:-1000-5000
B:-5000-10000
C:-More than 10000
D:-More than 15000 

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email