MCQs on Computerised Accounting with Tally - 2

1. The shortcut key to quit from Tally is

A. Ctrl + L

B. Ctrl + P

C. Ctrl + M

D. Ctrl+Q

Answer: (D)

2. How many inbuilt Accounts group are in tally by default?

A. 29

B. 31

C. 25

D. 34

Answer: (B)

3. The shortcut used to activate calculator is

A. Ctrl + N

B. Ctrl + M

C. Ctrl + A

D. Ctrl + B

Answer: (A)

4. Suspense Account Group is defined under

A. Income

B. Expenditure

C. Liabilities

D. Assets

Answer: (C)

5. To activate MRP feature from Gateway of Tally initially we need to press

A. F11

B. F12

C. F10

D. Alt + F1

Answer: (B)

6. MRP formula for inclusive of vat is

A. {Vat %*( MRP * QTY)}/100

B. (100*rate of vat)/(100+rateof vat)

C. Both a & b

D. None of these

Answer: (C)

7. Manufacturing Journal creates based on

A. Journal

B. Receipt Note

C. Stock Journal

D. Purchase Quotation

Answer: (C)

8. To create Manufacturing Journal which option must be activated

A. Use Common Narration

B. Narrations for each entry

C. Prefilled with Zero

D. Use as manufacturing Journal

Answer: (D)

9. How many types of Measurement Units we can create in Tally?

A. 2

B. 3

C. 5

D. Unlimited

Answer: (A)

10. To activate Job Costing which options require to be activated?

A. Maintain Cost Centre

B. Use Cost Centre for Job Costing

C. Both a & b

D. None of these

Answer: (C)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email