MCQs on Computerised Accounting with Tally - 9

1. How many type of company can be created in tally?

A. 2

B. 4

C. 1

D. None of these

Answer: (a)

2. Which option is used in Tally to close opened Company?

A. Alter

B. Shut Company

C. Create Company

D. Select Company

Answer: (b)

3. Which submenu is used to create new ledgers, groups and voucher types in Tally?

A. Account Info.

B. Inventory Info.

C. Accounting Vouchers

D. Inventory Vouchers

Answer: (a)

4. With how many types ledger, group and voucher types can be created in Tally?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

Answer: (a)

5. Which submenu is used for voucher entry in Tally?

A. Vouchers

B. Account Vouchers

C. Accounts Info.

D. None of these

Answer: (b)

6. Which key is pressed to post entries in double entry accounting system instead of single entry system in Tally.ERP9?

A. F11

B. F12

C. Alt+F11

D. Alt+F12

Answer: (b)

7. Which voucher type is used to transfer amount from one bank to another?

A. Contra

B. Payment

C. Receipt

D. Post-Dated

Answer: (a)

8. Rs.10, 000 withdrawn from State Bank. In which voucher type this transaction will be recorded?

A. Payment

B. Receipt

C. Contra

D. Post-Dated

Answer: (c)

9. Where do we record transactions of salary, rent or interest paid?

A. Contra

B. Journal

C. Receipt

D. Payment

Answer: (d)

10. Where do we record interest received, commission received or rent received in Tally?

A. Contra

B. Payment

C. Receipt

D. Journal

Answer: (b)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email