MCQs on Computerised Accounting with Tally - 13

1. ETCS means

A. Enable Tax Collected at Source

B. Electronic Tax Collected at Source

C. Electric Tax Collected at Source

D. None of these

Answer: (B)

2. What is TAN?

A. Tax Account Number

B. Tax Assessment Number

C. Tax Assignment Number

D. None of these

Answer: (B)

3. To get Payroll Reports choose

A. Gateway of Tally > Display

B. Gateway of Tally > Display > Statement of Accounts

C. Gateway of Tally > Display > Statement of Payroll

D. Gateway of Tally > Display > Payroll Reports

Answer: (D)

4. How can we see Vat Reports?

A. Gateway of Tally > Display

B. Gateway of Tally > Vat Reports

C. Gateway of Tally > Display > Statutory Info

D. Gateway of Tally > Display> Statutory Reports

Answer: (D)

5. BOM represents

A. Billing of Machines

B. Bill of Materials

C. Bill of Maintenance

D. None of these

Answer: (B)

6. "Alias" represents

A. Short name

B. Nick name

C. Code name

D. All of these

Answer: (D)

7. To change the date, shortcut used

A. Alt+F2

B. Alt+F3

C. F2

D. F1

Answer: (C)

8. If we purchase any fixed asset in credit, we can pass it from

A. Payment mode

B. Receipt mode

C. Journal mode

D. Contra mode

Answer: (C)

9. Transfer of materials from one godown to another godown, use

A. Manufacturing Journal

B. Stock Journal

C. Purchase Journal

D. Both A & B

Answer: (B)

10. Recording of actual stock as physically verified or counted is done through

A. Journal

B. Stock Journal

C. Physical Stock

D. Sales

Answer: (C)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email