MCQs on Computerised Accounting with Tally - 19

1. in general the financial year from shall be from

A. 1st April of any year

B. 31st March of any year

C. All of them are true

D. None of these

Answer: (A)

2. We can modify an existing Company from

A. Company Info > Alter

B. Company Info > Alter Company

C. Gateway of Tally > Modify Company

D. None of these

Answer: (A)

3. To change Current Date from Gateway of Tally press the key

A. F1

B. F5

C. F2

D. F9

Answer: (C)

4. Party account can be created through

A. Group creation window

B. Ledger creation window

C. Inventory creation window

D. Any one of them

Answer: (B)

5. A ledger may get declaration space for its Alias through

A. F12

B. F11

C. Alt + F1

D. Alt + F2

Answer: (A)

6. F12 is known as

A. Company Features

B. Company Configuration

C. Accounting Features

D. None of these

Answer: (B)

7. What is the utility of Tally Vault Password?

A. It will lock the period of Company

B. It will lock all voucher entries for that Company

C. It will not show the Company Name in the Company Select List.

D. None of these

Answer: (C)

8. We can show Bill wise details of Debtors and Creditors by activating

A. Bill by bill

B. Maintain Bill wise Details

C. Maintain References

D. None of these

Answer: (B)

9. Multiple Godowns are activated from

A. F11

B. F11 > F1

C. F11 > F2

D. F11 > F3

Answer: (C)

10. In Tally, there are _________ predefined ledgers

A. One

B. Three

C. Two

D. Four

Answer: (C)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email