MCQs on Computerised Accounting with Tally - 14

1. Retained Earnings is an alias of

A. Indirect Income

B. Reserve and Surplus

C. Capital Account

D. Investments

Answer: (B)

2. We can repeat narration by pressing

A. Shift + R

B. Alt + R

C. Ctrl +

D. Alt + Shift + R

Answer: (C)

3. We can use Stock Journal for

A. Production and Consumption

B. Inter Godown transfer for stock

C. Both (a) and (b)

D. None of these

Answer: (C)

4. Discount Column is available in

A. Sales Invoice

B. Purchase Invoice

C. Both (a) and (b)

D. None of these

Answer: (C)

5. We can get the report of Interest from

A. Account Books

B. Cash and Fund flow

C. Inventory Books

D. Statements of Accounts

Answer: (D)

6. Online voucher creation from Day Book report by pressing

A. Ctrl + A

B. Shift + A

C. Alt + A

D. None of these

Answer: (C)

7. Reversing journal is a

A. Conventional Voucher

B. Unconventional Voucher

C. Both (a) and (b)

D. None of these

Answer: (B)

8. To hide the name of the Company you need to define

A. Security Control

B. Tally Audit

C. Create at least one User

D. Tally Vault Password

Answer: (D)

9. To declare a voucher as Post Dated press

A. Ctrl + T

B. Alt + T

C. Ctrl + P

D. Ctrl + D

Answer: (A)

10. We can switch from Accounting Voucher to Inventory Voucher pressing

A. F2

B. Alt +F1

C. Ctrl + F1

D. F11

Answer: (B)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email