MCQs on Computerised Accounting with Tally - 3

1. Which option is used to enable VAT, TDS, and Service Tax etc. in Tally?

A. Accounting Features

B. Statutory & Taxation

C. Inventory Features

D. None of these

Answer: (b)

2. Which key is used to post entry in Debit Note in tally?

A. F7

B. F8

C. Ctrl+F9

D. Ctrl+F8

Answer: (c)

3. Which key is used to post entry in Credit Note in Tally?

A. F8

B. F9

C. Ctrl+F8

D. Ctrl+F9

Answer: (c)

4. Which of the following equation is true for balance sheet?

A. Assets = Liabilities +Capital

B. Liabilities = Assets – Capital

C. Capital = Assets – Liabilities

D. All of these

Answer: (d)

5. Which shortcut key is used to view Report with all details in Tally?

A. F1

B. Alt + F1

C. F3

D. Alt + F2

Answer: (b)

6. How many options related to Company Features are there in F11: Features in Tally?

A. 3

B. 2

C. 4

D. 5

Answer: (a)

7. Which unit is created for stock items like grain, pulse, sugar, oil, ghee etc.?

A. Lts.

B. Nos.

C. Kgs.

D. Box.

Answer: (c)

8. Which shortcut key is pressed to display Part No. for automobile industries?

A. F1

B. F2

C. F11

D. F12

Answer: (d)

9. Which option is used to view Trial Balance from Gateway of Tally?

A. Gateway of Tally→ Reports → Trial Balance

B. Gateway of Tally→ Trial Balance

C. Gateway of Tally→ Reports → Display → Trial Balance

D. None of these

Answer: (c)

10. Which option is true for viewing Profit & Loss A/C in Gateway of Tally?

A. Gateway of Tally→ Reports → Profit & Loss A/C

B. Gateway of Tally→ Display → Profit & Loss A/C

C. Gateway of Tally→ Account Books → Profit & Loss A/C

D. None of these

Answer: (a)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email