MCQs on Prosthetic and Orthotic - 1

1. Which of Newton's laws do we use most when manufacturing orthotic devices?

A:-I

B:-II

C:-I and II

D:-III

Correct Answer:- Option-D


2. When weight is a major concern, in designing Prosthetics and Orthotics ____________ is used.

A:-Steel

B:-aluminium

C:-Titanium

D:-Plastic

Correct Answer:- Option-B


3. When residual forearm is so short, which of these is used to augment function?

A:-Supracondylar suspension

B:-Step up Hinges

C:-Both (1) and (2)

D:-Prehensors

Correct Answer:- Option-C


4. Which of these are used on uneven terrain?

A:-Constant friction knee

B:-Polycentric knee

C:-Stance phase control

D:-Fluid control knee

Correct Answer:- Option-A


5. For fixed deformities, ___________ foot orthoses are used to improve foot function.

A:-Rigid

B:-Soft

C:-Semi-rigid

D:-All the above

Correct Answer:- Option-B


6. Which of these is not applicable for AFO?

A:-Absorption of ground reaction forces

B:-Protection of fusion sites

C:-Protection of md foot

D:-Providing mediolateral stability

Correct Answer:- Option-D


7. Which of these is not applicable for orthosis?

A:-Prevent deformity

B:-Controls instability

C:-Corrects a fixed joint contracture

D:-Relieves pain

Correct Answer:- Option-C


8. The mandibulor-occipital assembly is a part of ____________ orthosis

A:-Foot

B:-Spinal

C:-Knee

D:-Cervical

Correct Answer:- Option-B


9. Central amputation involves _____________

A:-Digits II and III

B:-Digits III and IV

C:-Digits IV and V

D:-Thumb and index finger

Correct Answer:- Option-B


10. _____________ provides stable support of prosthesis

A:-Socket

B:-Body of prosthesis

C:-Harness

D:-Control system

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email