MCQs on Prosthetic and Orthotic - 4

 1. What determines prehensile force of the voluntary opening terminal device?

A:-Myoelectric surface electrodes

B:-Microswitch buttons

C:-Number and type of rubber bands, springs

D:-All the above

Correct Answer:- Option-C


2:-Hindfoot control orthosis is recommended for _________

A:-Subtalar instability

B:-Knee flexion

C:-Knee extension

D:-Persistent toe walking

Correct Answer:- Option-A


3:-___________ is used for TB cervical spine?

A:-Cervical Collar

B:-Philadelphia collar

C:-Four-post collar

D:-Halo vest

Correct Answer:- Option-D


4:-How many harness will a clavicular orthosis have?

A:-2

B:-3

C:-4

D:-5

Correct Answer:- Option-C


5:-_________ is an indication for ASH brace?

A:-Chronic low back pain

B:-Sciatica

C:-Adolescent kyphosis

D:-Mild thoraco-lumbar injuries

Correct Answer:- Option-C


6:-'Three claw chunk' is which type of prehension?

A:-Spherical prehension

B:-Palmar prehension

C:-Lateral Prehension

D:-Tip to tip prehension

Correct Answer:- Option-B


7:-___________ is a device which is applied to lower limb to give support or control a joint while walking.

A:-Splint

B:-Caliper

C:-Elbow Hinge

D:-None of the above

Correct Answer:- Option-B


8:-Boston brace for scoliosis is preferred for an age group of _____________

A:-3 to 10 years

B:-11 to 22 years

C:-23 to 50 years

D:-51 to 75 years

Correct Answer:- Option-A


9:-Which is preferred for knee flexion deformity more than 35 degrees?

A:-Post guard

B:-Push Knee splint

C:-Knee cage splint

D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C


10:-Which of these is an articulated ankle foot assembly?

A:-Jaipur foot

B:-SACH

C:-SAFE

D:-Single axis

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email