MCQs on Prosthetic and Orthotic - 5

1:-______________ is most recommended for transtibial amputee gait training?

A:-quad Cane

B:-Standard walker

C:-Lofstrand crutches

D:-All of the devices are equally effective

Correct Answer:- Option-C


2:-When the ischium does its weight bearing in standing gait, the anterior socket wall produces a _____________ force which keeps the ischium on the ischial seat.

A:-Anterior

B:-Posterior

C:-Medial

D:-Lateral

Correct Answer:- Option-B


3:-The length of a hip prosthesis should be __________

A:-The same as the sound limb

B:-Shorter than the sound limb

C:-Longer than the sound limb

D:-Longer by 2 inches

Correct Answer:- Option-B


4:-What does SACH stand for?

A:-Solid ankle Cushion Heel

B:-Sole Angulated Cuspidor Heel

C:-Sole Angulated Customer Heel

D:-Solid ankle Customer Heel

Correct Answer:- Option-A


5:-_____________ is applicable for a patient with compensated rearfoot varus.

A:-Soft, medical post

B:-Soft, lateral post

C:-Rigid, lateral post

D:-Rigid, medial post

Correct Answer:- Option-D


6:-ASH brace is a spinal orthosis that prevent

A:-Flexion of the spine

B:-Extension of the spine

C:-Side flexion of the spine

D:-Rotation of the spine

Correct Answer:- Option-A


7:-______________ plastic is commonly used in prefabricated Ankle Foot Orthosis

A:-Polypropylene

B:-Polyethylene

C:-Transpolyisoprene

D:-Polycapriolactone

Correct Answer:- Option-A


8:-For a candidate who needs both motion control and shock absorption __________ orthosis would be suggested

A:-Rigid

B:-Semi-Rigid

C:-Soft

D:-None of the above

Correct Answer:- Option-B


9:-Which of these is a true statement

A:-Strain is force over tissue surface area

B:-Stress is the tissue's change in shape for applied pressure

C:-The steeper the stress/strain curve, the more ductile the material

D:-The steeper the stress/strain curve, the more ductile the material

Correct Answer:- Option-D


10:-Which of these is an option to reduce pronation during gait

A:-Flare the lateral heel

B:-Bevel the lateral heel

C:-Bevel the posterior heel

D:-Flare the posterior heel

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email