MCQs on Prosthetic and Orthotic - 7

1:-Used for self-suspending transradial sockets such as the muenster socket

A:-Figure 4 harness

B:-Figure 6 harness

C:-Figure 8 harness

D:-Figure 9 harness

Correct Answer:- Option-D


2:-_________ splint is used for Brachial plexus injury

A:-Volkmann

B:-Turnbuckle

C:-Cock-up

D:-Aeroplane

Correct Answer:- Option-D


3:-The flex-foot cheetah is made up of

A:-Polyethylene

B:-Foam

C:-Carbon fibre reinforced polymer

D:-Plastic fibre

Correct Answer:- Option-C


4:-Bony growth out from the main surface of the bone is called ___________

A:-Secondary chondrosarcoma

B:-Exostosis

C:-Solitary ostoechondroma

D:-None of the above

Correct Answer:- Option-B


5:-_________________ is not a clinical applications of creep

A:-Spasticity

B:-Joint Contracture

C:-Elongatin

D:-Hypotonia

Correct Answer:- Option-D


6:-Endoskeletal systems are made of ________

A:-Titanium pylons

B:-Carbon fiber

C:-Steel

D:-All the above

Correct Answer:- Option-D


7:-What does the abbreviation HKAFO stand for in orthotics?

A:-high-kinesthetics-against-feet orthoses

B:-hip-knee-ankle-foot occlusions

C:-hip-knee-ankle-foot orthoses

D:-hipster-knee-ankle-foot orthodontics

Correct Answer:- Option-C


8:-Which of thses are not an example of orthosis

A:-Finger splint

B:-hio-knee-ankle-foot orthoses

C:-Knee brace

D:-Spinal brace

Correct Answer:- Option-B


9:-Which of these is not a property of immediate post-op prosthesis?

A:-Non-adjustable

B:-Non-removable

C:-Permanent

D:-Helps remove edemas

Correct Answer:- Option-C


10:-Hemipelvectomy refers to _____________

A:-Midtarsal amputation

B:-Ankle disarticulation

C:-Removal of part of pelvis

D:-Removal of all of pelvis

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email