MCQs on Prosthetic and Orthotic - 8

1:-Mr. X has medio-lateral instability at the ankle joint.Which type of orthotic ankle joint can be prescribed?

A:-plantar flexion stop

B:-Dorsiflexion assist

C:-Free motion

D:-Fixed

Correct Answer:- Option-B


2:-_____________ indicates that the patient has ability/potential for ambulation with ability to traverse curbs, stairs, uneven surfaces

A:-K0

B:-K1

C:-K2

D:-K3

Correct Answer:- Option-C


3:-Posterior lead spring is applicable for

A:-Controlling all ankle motions

B:-Allowing set amount of Plantar/ Dorsiflexion

C:-Controlling Inversion/Eversion

D:-Dorsiflexion assistance

Correct Answer:- Option-D


4:-Functional outcome at the transtibial level can be ___________ if there is good soft-tissue coverage of the residual limb and good fitting of the socket

A:-High

B:-Very high

C:-Low

D:-Very low

Correct Answer:- Option-B


5:-The socket design for knee disarticulation does not include _________

A:-Partial end-bearing

B:-Partial bearing on distal two-thirds of the thigh

C:-Rigid outer frame

D:-Ischial bearing

Correct Answer:- Option-D


6:-_____________ is used to provide adjustable swing control with variable cadence and are generally used for level 2 or level 3 ambulators

A:-Manual locking knees

B:-Stance control knees

C:-Pneumatic knees

D:-Hydraulic knees

Correct Answer:- Option-C


7:-________ incorporate pneumatic or hydraulic control mechanism for stance stability and variable cadence, again for longer residual limbs

A:-Pneumatic knees

B:-Hydraulic knees

C:-Hybrid polycentric knees

D:-Microprocessor-controlled hydraulic knees

Correct Answer:- Option-C


8:-The functional outcome at transfemoral amputation generally depends on _________

A:-Proximal muscle strength

B:-The residual limb length

C:-Overall status of the patient

D:-all the above

Correct Answer:- Option-D


9:-Which of these does not pertain to general features of AFO?

A:-trimlines

B:-degrees of dorsiflexion

C:-Ratchet lock

D:-Foot plate design

Correct Answer:- Option-C


10:-When is the fitting of permanent prosthesis is scheduled?

A:-Days 21-28

B:-Months 2 and 3

C:-Months 3-6

D:-Months 6-9

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email