Solved Question Paper for Deputy Central Intelligence Officer (Technical) in Intelligence Bureau conducted by UPSC

 61. The principal attraction of Elliptical Curve Cryptography is (ECC):

(a) Reducing processing time
(b) A smaller bit size reducing processing overhead
(c) Reducing computation
(d) Increasing security

Answer: (b)

62. An information security policy provides rules for the protection of:
(a) Internet security
(b) Information assets of an organization
(c) E-mail security
(d) Voice security

Answer: (b)

63. Design, selection and implementation of all security program elements including policy and risk measurement programs, education and training programs, technological controls and maintenance of the security program is referred as:
(a) Security Blueprint
(b) Security Framework
(c) Security Policy
(d) Security Management

Answer: (a)

64. Firewalls can be characterized by:
(a) Processing mode, development era and structure
(b) Packet filtering and application gateways
(c) Trusted network and structure
(d) Processing mode and Packet filtering

Answer: (a)

65. Intrusion Detection and Prevention Systems (IDPS) are:
(a) Host based systems only
(b) Network based systems only
(c) Network based systems or Host based systems
(d) Special security systems

Answer: (c)

66. Which one of the following statements is correct?

The Company is getting rid of:
(a) Damp squib and retaining only productive workers
(b) Guinea-pig and retaining only productive workers
(c) Warts and all and retaining only productive workers
(d) Dead wood and retaining only productive workers

Answer: (d)

67. The channel of communication in Science and Technology has which of the following elements?
1. Hearing
2. Touching
3. Tasting
4. Knowledge

(a) 1, 2 and 3 only
(b) 1, 2 and 4 only
(c) 1, 3 and 4 only
(d) 2, 3 and 4 only

Answer: (a)

68. Which one of the following is the correct meaning of ‘Serried’ ?
(a) Notched
(b) Scattered
(c) Pursed
(d) Packed together

Answer: (d)

69. Which one of the following statement is grammatically correct with usage of words?
(a) My aunt bereaved Rs. 5, 00,000 in her will to cancer research
(b) If I remember rightly she had two brothers, both older than her
(c) If you want information about the publisher of this book, you can accede their website
(d) Eating all those Peanuts has attacked my appetite

Answer: (b)

70. Which one of the following is the opposite meaning of ‘Braggart’ ?
(a) Modest
(b) Harangue
(c) Adept
(d) Competent

Answer: (a)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email