Solved Question Paper for Store Officers in DRDO conducted by UPSC

11. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank spaces in the sentence ‘Burglars _____ ______ my house yesterday while we were away’?
(a) Break into
(b) Broke out
(c) Broken out
(d) Broke into

Answer: (d)

12. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank spaces in the sentence ‘Domestic prices have been ____ _____ those in world markets’?
(a) Aligned to
(b) Aligned in
(c) Aligned with
(d) Aligned for

Answer: (c)

13. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank spaces in the sentence ‘At first, the child could not ____ ____ the danger’?
(a) Awaken for
(b) Awaken upon
(c) Awaken in
(d) Awaken to

Answer: (d)

14. Which one of the following words can be substituted for ‘a man who is greedy for money’?
(a) Rational
(b) Avaricious
(c) Reticent
(d) Gullible

Answer: (b)

15. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank spaces in the sentence ‘Scientists think they are beginning to ____ ____ in the fight against Cancer’?
(a) Break out
(b) Break up
(c) Break into
(d) Break through

Answer: (d)

16. Which one of the following parts of the sentence ‘When I reached the college, I found there was no less than fifty boys present in the class’, has an error?
(a) When I reached the college
(b) I found
(c) there was no less than fifty boys present in the class
(d) No error

Answer: (c)

17. Which one of the following parts of the sentence ‘When utterances conflict with actions and actions with beliefs, the individual is splitted and sick’ has an error?
(a) When utterances conflict with actions
(b) and actions with beliefs
(c) the individual is splitted and sick
(d) No error

Answer: (c)

18. Which one of the following parts of the sentence ‘Rachna once met me in Mumbai; I have not seen her from then’ has an error?
(a) Rachna once met me
(b) in Mumbai
(c) I have not seen her from then
(d) No error

Answer: (c)

19. Which one of the following is the appropriate question tag in the sentence ‘The teacher wants to see the homework now, __________________’?
(a) isn’t it?
(b) is it?
(c) doesn’t he?
(d) does he?

Answer: (c)

20. Which one of the following parts of the sentence ‘He informed her that he will be late for dinner’ has an error?
(a) He informed her
(b) that he will be
(c) late for dinner
(d) No error

Answer: (b)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email