Solved Question Paper for Stores Officer in Geological Survey of India conducted by UPSC

Solved Question Paper of Recruitment Test (Computer Based Recruitment Test) conducted by UPSC for the Post of Stores Officer in Geological Survey of India (GSI) held on 23.09.2018.

1. Which one of the following parts of the sentence ‘When I reached her office for a favour I found that she already left for my home to meet me,’ has an error?

(a) When I reached her office for a favour

(b) I found that

(c) she already left

(d) for my home to meet me

Answer: (c)

2. Which one of the following parts of the sentence ‘Political parties have played a major role about the political transition in India,’ has an error?

(a) Political parties

(b) have played

(c) a major role

(d) about the political transition in India

Answer: (d)

3. Which one of the following parts of the sentence ‘Nobody really tells you how tough it actually is to socialist, especially when you are in a city,’ has an error?

(a) Nobody really tells

(b) you how tough

(c) it actually is to socialist,

(d) especially when you are in a city

Answer: (c)

4. Which one of the following parts of the sentence ‘Literature is a great way to study others human beings, cultures and past societies,’ has an error?

(a) Literature is a

(b) great way to study

(c) others human beings,

(d) cultures and past societies

Answer: (c)

5. Which one of the following is the appropriate question tag in the sentence ‘There cannot be any such practice in administration, _________________’

(a) Can’t there be?

(b) Can there be?

(c) Won’t there be?

(d) Is there be?

Answer: (b)

6. Which one of the following is the appropriate question tag in the sentence ‘She is responsible for all the chaos that happens now, ____________’

(a) wasn’t she?

(b) isn’t she?

(c) doesn’t she?

(d) won’t she?

Answer: (b)

7. Which one of the following is the appropriate question tag in the sentence ‘You have been able to accomplish the task successfully, _________________’

(a) have you?

(b) isn’t it?

(c) haven’t you?

(d) aren’t you?

Answer: (c)

8. Which one of the following is the appropriate question tag in the sentence ‘Indian athletes have brought laurels to the country with their medals, _______’

(a) haven’t they?

(b) have they?

(c) aren’t they?

(d) weren’t they?

Answer: (a)

9. Which one of the following is the synonym of the word written in capital letters in the sentence ‘There is no single way in life, we need to pass through many a HURDLE’?

(a) Impediment

(b) Ways

(c) Delusion

(d) Dangers

Answer: (a)

10. Which one of the following is the synonym of the word written in capital letters in the sentence ‘The use of effective IMPLEMENTS was accompanied by an improved knowledge of cultivation and of a variety of crops’?

(a) Instruments

(b) Techniques

(c) Applications

(d) Plans

Answer: (a)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email