Solved Question Paper for Stores Officer in Geological Survey of India conducted by UPSC

 11. Which one of the following is the synonym of the word written in capital letters in the sentence ‘Ragavi’s INGENUOUS nature makes her different from others’?

(a) Haughty

(b) Rude

(c) Innocent

(d) Thinking

Answer: (c)

12. Which one of the following is the synonym of the word written in capital letters in the sentence ‘The activities of the group appear to be very FARCICAL’?

(a) Encouraging

(b) Ridiculous

(c) Far fetching

(d) Fatigue

Answer: (b)

13. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank space in the sentence ‘They were ________ to surrender’?

(a) called for

(b) used up

(c) put out

(d) put away

Answer: (a)

14. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank space in the sentence ‘The students ____________________ their teacher 20 years after they left the school’?

(a) called on

(b) called out

(c) called in

(d) called for

Answer: (a)

15. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank space in the sentence ‘The doctor advised him to eat well and __________weight’?

(a) put in

(b) put up

(c) put on

(d) put away

Answer: (c)

16. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank space in the sentence ‘“Don’t _______________, work hard to achieve success.” Said the visiting speaker’?

(a) give in

(b) give up

(c) give out

(d) give away

Answer: (b)

17. Which one of the following is the antonym of the word written in capital letters in the sentence ‘He has been living in DELUSION for years’?

(a) Certainty

(b) Hallucination

(c) Falsehood

(d) Contradiction

Answer: (a)

18. Which one of the following is the antonym of the word written in capital letters in the sentence ‘The innocent was PENALISED for no mistake of her own’?

(a) Reprimanded

(b) Punished

(c) Pardoned

(d) Awarded

Answer: (c)

19. Which one of the following is the antonym of the word written in capital letters in the sentence ‘His past blunders were CONDONED’?

(a) Excused

(b) Condemned

(c) Praised

(d) Overlooked

Answer: (b)

20. Which one of the following is the antonym of the word written in capital letters in the sentence ‘Evidence against her in the case of cheating was FABRICATED’?

(a) Destroyed

(b) Invented

(c) Designed

(d) Engineered

Answer: (a)


Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email