MCQs on Photo Journalism - 7

 1. Fundamental colours of digital imaging

A. CMYK 
B. RGB
C. YRB 
D. RTG

Answer: (B)

2. Which file format is used to exchange files between applications
A. JPEG 
B. TIFF
C. PSD 
D. BMP

Answer: (B)

3. Rules of third
A. Camera handling rule 
B. Composition rule
C. Rules of lighting 
D. None of the above

Answer: (B)

4. CCD
A. Sensor 
B. Lens
C. Shutter 
D. Flash

Answer: (A)

5. Capturing
A. Focusing 
B. cloning
C. Exposing 
D. making image sharper

Answer: (C)

6. Tiff
A. Text format 
B. Image format
C. Information format 
D. Accounts format

Answer: (B)

7. LCD in camera is not for
A. Helps to view frames 
B. Helps measure light
C. Helps to focus 
D. Helps view modes

Answer: (B)

8. Depth of Field
A. Area in front and behind of Subject. 
B. Zooming capacity of Lens
C. Frame size of the lens 
D. View finder dimension

Answer: (A)

9. What is the ideal resolution of print production
A. 72 dpi 
B. 300 dpi 
C. 100 dpi 
D. 250 dpi

Answer: (B)

10. Contrast
A. Calibration term 
B. Visual term
C. Scaling term 
D. None of the above

Answer: (B)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email