MCQs on Photo Journalism - 8

1. Pick the kind of tab that Quark does not support:

A. Left 
B. Align On 
C. Decimal 
D. Flush

Answer: (C)

2. How many master pages can create in Quark
A. Unlimited 
B. 127 
C.172 
D. 2. 2

Answer: (A)

3. Leading means
A. Space between Paragraphs 
B. Space between two characters
C. Space between more than two words 
D. Spaces between lines

Answer: (D)

4. Which command is found in the Quark File menu
A. Style Sheets 
B. Collect for Output 
C. Show Guides 
D. Check Spelling

Answer: (C)

5. One of the following is an operating system
A. Corel Draw 
B. Windows 7 
C. Acrobat 
D. MS access

Answer: (B)

6. Which of the following can't be included in a character style sheet
A. Shortcut key 
B. Leading 
C. Font color 
D. Tracking

Answer: (A)

7. The Color model used to display in Electronic Media
A. CMYK 
B. HSB 
C.RGB 
D. BMP

Answer: (C)

8. Which one of the following is a web design tool
A. Page maker 
B. MS Power point 
C. Quarkxpress 
D. MS word

Answer: (C)

9. Leap office
A. Malayalam text editor 
B. Presentation Software
C. Image Editor 
D. None of the above

Answer: (A)

10. Page layout software
A. Acrobat 
B. Page maker 
C. Power Point 
D. Autocad

Answer: (B)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email