MCQs on Community Dentistry - 4

1:-Which among the following methods of payment is called as "front-end-payment"

A:-Deductible
B:-Co-insurance
C:-Group insurance
D:-All the above

Correct Answer:- Option-A

2:-Which among the following is a non-operating dental auxiliary

A:-Dental nurse
B:-Dental therapist
C:-Dental assistant
D:-Dental hygienist

Correct Answer:- Option-C

3:-Refuse is the term used to describe

A:-Discarded vegetable matter from kitchen, canteens etc.
B:-Fluid waste from kitchen unmixed with excrements
C:-Waste water from household, industries etc. containing human excreta
D:-Solid and semi-solid waste matters of a community except excrements

Correct Answer:- Option-D

4:-The temperature used to burn combustibles in an incinerator is

A:-1000-1200°C
B:-1200-1300°C
C:-1300-1500°C
D:-1500-1800°C

Correct Answer:- Option-C

5:-Gudakhu is the smokeless form of tobacco described in terms of

A:-Paste of tobacco powder used to clean the teeth mainly by women of Bihar
B:-Sundried tobacco and slaked lime with arecanut
C:-Roasted form of tobacco black in colour
D:-Boiled tobacco leaf with lime and spice

Correct Answer:- Option-A

6:-The Headquarters of UNICEF is at

A:-Geneva
B:-New Delhi
C:-New York
D:-Paris

Correct Answer:- Option-C

7:-The Colombo plan of commonwealth countries for co-operative economics in South-East Asia was established in the year

A:-1948
B:-1949
C:-1950
D:-1951

Correct Answer:- Option-C

8:-Z-test is used to compare the means of two groups when

A:-The data sets in the groups are related to each other and the sample is small
B:-The data sets in the groups are related to each other and the sample is large
C:-The date sets in the groups are not related to each other
D:-Both A & B

Correct Answer:- Option-B

9:-Which among the following is NOT an application of Chi-square test in statistics

A:-Test of proportion
B:-Test of association
C:-Test of goodness of fit
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-D

10:-Which among the following is NOT a priority area of Health Promotion 

A:-Building healthy public policy
B:-Creating supportive environment 
C:-Intersectoral co-ordination
D:-Reorientation of health services 

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email