MCQs on Computerised Accounting with Tally - 1

1. We can cancel a voucher using

A. Alt + X

B. Ctrl + X

C. Shift + X

D. Ctrl + Shift + X

Answer: (A)

2. To see reports of Job Work Analysis

A. Display-Statement of a/cs

B. Display-Statement of a/cs-Job Work Analysis

C. Display-Statement of a/cs-Cost Centre-Job work

D. None of these

Answer: (B)

3. for reconciliation of Bank press

A. F12

B. F10

C. F5

D. F6

Answer: (C)

4. To create Scenario which option requires to be activated?

A. Use Rev Journal & Optional voucher in F12

B. Use Optional voucher in F11

C. Use Reversing voucher in F11

D. Use Rev journal & Optional voucher in F11

Answer: (D)

5. Optional Voucher is one type of

A. Conventional Voucher

B. Unconventional Voucher

C. Both (a) & (b)

D. None of these

Answer: (B)

6. TDS deduction entry can be made through

A. Payment Voucher

B. Journal Voucher

C. Receipt Voucher

D. All of these

Answer: (B)

7. To create Purchase Order press

A. Alt + F4

B. Ctrl + F4

C. F4

D. None of these

Answer: (A)

8. List of Optional Voucher we can get from

A. Cash Bank Books

B. Exceptional Reports

C. Accounts Books

D. Balance Sheet

Answer: (B)

9. Input Vat Credit on Capital goods should be defined under

A. Capital Account

B. Current Liabilities

C. Duties & Taxes

D. Misc. Expenses (Assets)

Answer: (C)

10. Single Entry mode is applicable for

A. Receipt Voucher

B. Contra Voucher

C. Payment Voucher

D. All of these

Answer: (D)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email