MCQs on Computerised Accounting with Tally - 20

1. We can see list of Memorandum Vouchers from

A. Cash/Bank Books

B. Exception Reports

C. Accounts Books

D. Trail Balance

Answer: (B)

2. To print a voucher from Tally we need to press

A. Ctrl + P

B. Shift + P

C. Alt + P

D. Ctrl + Alt + P

Answer: (C)

3. We can see Working Capital figure changing

A. Voucher configuration

B. Profit & Loss configuration

C. Balance Sheet configuration

D. Ledger configuration

Answer: (C)

4. Input Vat Ledger is created under which account?

A. Duties & Taxes

B. Sales

C. Sales Return

D. None of these

Answer: (A)

5. Find out which is not a Default Ledger in Tally

A. Cash in Hand

B. Capital Account

C. Profit & Loss

D. None of these

Answer: (D)

6. Which shortcut key(s) are used to enter a stock journal in tally?

A. F7

B. Control + F7

C. Alt + F7

D. Shift + F7

Answer: (C)

7. How many types of users are present in tally?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Answer: (C)

8. Which shortcut key(s) are used to display list of inventory reports within balance sheet?

A. F8

B. F9

C. F10

D. F11

Answer: (B)

9. Which of the following is the predefined stock category in tally?

A. Primary

B. Symbol

C. Stock

D. Main location

Answer: (A)

10. Which file in tally is used to record the import activity ?

A. Tally.dat

B. Tally.ini

C. Tally.imp

D. None of the above

Answer: (B)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email