MCQs on Computerised Accounting with Tally - 8

1. What is the TDS exemption limit for contractor and sub-contractor?

A. 5000

B. 10000

C. 30000

D. 50000

Answer: (c)

2. What is the TDS exemption limit for professional fees like Audit fees, Consultancy fees, Training fees?

A. 15000

B. 20000

C. 50000

D. 30000

Answer: (D)

3. Which shortcut key is used to enable Tax Deducted at Source [TDS]?

A. F9

B. F11

C. F12

D. Alt + F12

Answer: (b)

4. Which step is appropriate to view TDS Nature of Payment?

A. Gateway of Tally→ Display → TDS Nature of Payment

B. Gateway of Tally→ Statutory Info. → TDS Nature of Payment

C. Gateway of Tally→ Display → Statutory Info. → TDS Nature of Payment

Answer: (c)

5. Which group [Under] should be selected for TDS on Advertisement A/C?

A. Indirect Expenses

B. Duties & Taxes

C. Indirect Incomes

D. Sundry Creditors

Answer: (b)

6. Which group [Under] should be selected for TDS on Professional or Technical Services A/C?

A. Indirect Expenses

B. Indirect Incomes

C. Duties & Taxes

D. None of these

Answer: (C)

7. In which voucher type entry is done for TDS calculations?

A. F5:Payment

B. F6:Receipt

C. F7:Journal

D. F4:Contra

Answer: (C)

8. In which voucher type, amount of VAT or TDS payable to the government will be noted?

A. F5:Payment

B. F4:Contra

C. F6:Receipt

D. F7:Journal

Answer: (A)

9. Amount payable as TDS can be known by which report in Tally?

A. Computation

B. E-Return

C. Print Form 16A

D. Form-26

Answer: (A)

10. Which shortcut key is used to take print of VAT or TDS reports?

A. Ctrl + P

B. Shift + P

C. Alt + P

D. Ctrl + Alt + P

Answer: (C)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email