MCQs on Computerised Accounting with Tally - 18

1. Where do we record cash sales in Tally?

A. Contra

B. Receipt

C. Payment

D. Journal

Answer: (b)

2. Where do we record credit purchase of furniture in Tally?

A. Purchase

B. Payment

C. Receipt

D. Journal

Answer: (d)

3. Where do we record purchase return, sales return, depreciation, bad debts etc.in Tally?

A. Journal

B. Payment

C. Contra

D. Receipt

Answer: (a)

4. Where do we record all type of adjustment entry in Tally?

A. F5:Payment

B. F6:Receipt

C. F7:Journal

D. F4:Contra

Answer: (c)

5. Which shortcut key is pressed and then ‘yes’ is given in “Use Debit/Credit Noted” to post entry in Credit Note and Debit Note in Tally?

A. Alt+F11

B. F11

C. F12

D. Alt+F12

Answer: (b)

6. In which voucher type credit purchase entry is posted in Tally?

A. F5:Payment

B. F7:Journal

C. F9:Purchase

D. F6:Receipt

Answer: (c)

7. In which voucher type credit sales is recorded in Tally?

A. F5:Payment

B. F6:Receipt

C. F7:Journal

D. F8:Sales

Answer: (d)

8. Which shortcut key is used in ‘Company Feature’s screen to use Accounting Features in Tally?

A. F1

B. F2

C. F3

D. F4

Answer: (a)

9. Which shortcut key is used to set No in ‘Use Common Ledger A/c for Item Allocation?’

A. Alt + F11

B. F11

C. Alt + F12

D. F12

Answer: (D)

10. Which option is selected for different types of VAT entries in Purchase Invoice or Sales Invoice?

A. Applicable VAT

B. Not Applicable

C. Not Applicable VAT

D. No Applicable

Answer: (B)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email