MCQs on Computerised Accounting with Tally - 4

1. What type of application software is Tally?

A. Statistics package

B. Spreadsheet package

C. Accounting Package

D. All of these

Answer: (c)

2. Tally package is developed by

A. Peutronics

B. Tally Solutions

C. Coral Softwares

D. Vedika Softwares

Answer: (a)

3. Which menu appears after starting Tally for the first time?

A. Gateway of Tally

B. Company Info

C. Display

D. None of these

Answer: (b)

4. Latest version of Tally package is....

A. 8.1

B. 4.93

C. 8.1

D. 5.5.2

Answer: (d)

5. Oldest version of tally was.........

A. 5.2

B. 5.5.2

C. 4.93

D. None of these

Answer: (d)

6. Which option is used in Tally to make changes in created company?

A. Select Company

B. Shut Company

C. Alter

D. None of these

Answer: (c)

7. Which option from Company Info. menu is selected to create a new Company in Tally?

A. Company Create

B. Create Company

C. Create

D. New Company

Answer: (b)

8. Which option is selected from Company Info Menu to divide company data into two financial years?

A. Change Tally Vault

B. Alter

C. Split Company Data

D. New Company

Answer: (c)

9. Which option is used to copy company’s data into pen drive or CD?

A. Backup

B. Restore

C. Split Company Data

D. Copy Data

Answer: (a)

10. Which option is used to place data taken in pen drive or CD to Appropriate place in Tally?

A. Backup

B. Restore

C. Split Company Data

D. None of these

Answer: (b)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email