MCQs on Computerised Accounting with Tally - 7

1. Which group [Under] is selected in Input Additional Tax or Output Additional Tax?

A. Direct Expenses

B. Indirect Expenses

C. Duties & Taxes

D. Sundry Creditors

Answer: (c)

2. Which shortcut key is pressed to create a new Ledger during voucher entry?

A. Alt + C

B. Alt + X

C. Alt + D

D. Alt + A

Answer: (a)

3. Which shortcut key is pressed for voucher entry or deleting a ledger?

A. Alt + A

B. Alt + C

C. Alt + X

D. Alt + D

Answer: (d)

4. By default, which mode is on in Purchase and Sales voucher?

A. Norma Mode

B. Item Invoice Mode

C. Particulars Mode

D. None of these

Answer: (b)

5. Which step is followed to view Purchase Register?

A. Gateway of Tally→ Display → Sales Register

B. Gateway of Tally→ Account Books → Sales Register

C. Gateway of Tally→ Display → Account Books → Purchase Register

D. None of these

Answer: (c)

6. By which report we can come to know if VAT is payable or refundable.

A. E-VAT forms

B. VAT Computation

C. VAT forms

D. None of these

Answer: (b)

7. Which will be group of VAT Adjustment ledger?

A. Indirect Expenses

B. Indirect Incomes

C. Duties & Taxes

D. None of these

Answer: (c)

8. TDS is applied on which of the following incomes?

A. Commission of lottery ticket

B. Professional Fee

C. Salary Income (Contract)

D. All of these

Answer: (d)

9. On which of the following incomes TDS in not applied?

A. Advertisement Income

B. Cable Operator

C. Rent income from land or home

D. Insurance Commission

Answer: (b)

10. According to law who has to pay TDS to the Income Tax Department?

A. Service Receiver

B. Service Receiver

C. Service Provider and Service Receiver both

D. There is no such provision

Answer: (b)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email