MCQs on Prosthetic and Orthotic - 2

1:-Among these what is not source of the following gait deviation: Cicumduction

A:-Extension assist is too strong

B:-Weak hip abductors

C:-Medial brim of the socket impinges soft tissue during swing phase

D:-Prothesis has been excessively lengthened Medial whip

Correct Answer:- Option-B


2:-___________ lines the socket interface of knee prosthesis

A:-suction

B:-Pin locks

C:-Belts

D:-Gel liners

Correct Answer:- Option-D


3:-Which one of the following angle is true about the angle between the neck and shaft of the femur in adult?

A:-140-150 degree

B:-130-140 degree

C:-120-130 degree

D:-110-120 degree

Correct Answer:- Option-C


4:-What is symes amputation

A:-Amputation of knee

B:-Amputation of middle finger

C:-Amputation of ankle joint

D:-Amputation of metatarsals

Correct Answer:- Option-C


5:-Which of these is not related to the abducted gait deviation

A:-Prosthesis too long

B:-Short stump length

C:-Socket too small

D:-Suspension belt may be insufficient

Correct Answer:- Option-B


6:-What kind of prosthesis does a patient with a small toe amputation need?

A:-low profile foot

B:-SAFE foot

C:-SACH foot

D:-No prosthesis required

Correct Answer:- Option-D


7:-Which knee unit is the most stable?

A:-Manual locking knee

B:-Pneumatic knee

C:-Hydraulic knee

D:-All the above

Correct Answer:- Option-A


8:-What K ambulator is manual locking knee used in?

A:-K1

B:-K2

C:-K3

D:-K4

Correct Answer:- Option-A


9:-As the length of the residual limb increases, __________ improves

A:-Function alone

B:-Prosthetic control alone

C:-Both function and Prosthetic control

D:-Aesthetic factor

Correct Answer:- Option-C


10:-To ensure a sufficient lever arm for effective prosthetic control, at least how many inches of the tibia are required?

A:-2-3

B:-3-4

C:-4-5

D:-5-6

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email