MCQs on Prosthetic and Orthotic - 3

1:-_________ Patellar Tendon-Bearing Orthosis can be used for dysvascular patients with chronic ulcerations on the feet

A:-Bi-valve plastic clamshell

B:-Calf corset design

C:-Dual channel

D:-None of the above

Correct Answer:- Option-B


2:-_____________ has an incremental locking mechanisms every 7-10º to gradually stretch the knee following contracture or spasticity

A:-Drop lock

B:-Bail lock

C:-Ratchet lock

D:-Stance lock

Correct Answer:- Option-C


3:-__________ allows up to 25º of flexion, even in its locked position, to mimic normal gait patterns.

A:-Drop lock

B:-Trick knee lock

C:-Ratchet lock

D:-Offset knee lock

Correct Answer:- Option-B


4:-Handi-Hook device is the prosthetic option for

A:-Wrist disarticulation amputation

B:-Partial hand amputation

C:-Mitt amputation

D:-Transradial amputation

Correct Answer:- Option-B


5:-While using an elbow Disarticulation Amputation, Once the elbow is properly positioned, the elbow must be locked a __________ maneuver of the shoulder

A:-Down, back and out

B:-Up, front and in

C:-Up, back and out

D:-Down, front and out

Correct Answer:- Option-A


6:-Long transhumeral amputation preserves _________ of humeral length in Transhumeral Amputation

A:-40%

B:-30-60%

C:-50-90%

D:-100%

Correct Answer:- Option-C


7:-Which specialty Terminal Device can be designed for golf and skiing for an amputee?

A:-Robotic terminal devices

B:-Waterproof terminal devices

C:-Activity - specific terminal devices

D:-All the above

Correct Answer:- Option-C


8:-No prosthetic device may be necessary for most of the functional tasks if there is at least ________

A:-Any three fingers remaining

B:-The thumb and two figures remaining

C:-The thumb and one finger remaining

D:-Any two fingers remaining

Correct Answer:- Option-C


9:-Which of the following is an indication of Supra Malleolar Orthosis (SMO)?

A:-Moderate to severe subtalar instability

B:-Flexible arch instability

C:-Flexible equinus deformity

D:-Mild to moderate subtalar instability

Correct Answer:- Option-A


10:-KAFO designs can be used for _______

A:-Guillain-Barre

B:-Polio

C:-Lumbar spinal injury

D:-All the above

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email