MCQs on Prosthetic and Orthotic - 6

1:-________ is a type of transradial harness suspension system.

A:-Figure-8

B:-Figure-9

C:-Chest strap with shoulder saddle

D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D


2:-What kind of prosthetic foot is used for K2 users

A:-Multi-axis foot

B:-Seattle foot

C:-SACH foot

D:-Flex foot

Correct Answer:- Option-A


3:-Which dynamic response prosthetic foot consists of 1 pylon and foot

A:-Multi-axis foot

B:-Seattle foot

C:-SACH foot

D:-Flex foot

Correct Answer:- Option-D


4:-What does TES stand for?

A:-Tough Elongated Suspension

B:-Total Elastic Suspension

C:-Thick Elongated Suspension

D:-Tough Extension Suspension

Correct Answer:- Option-B


5:-Which of the following is not the type of suction liner?

A:-Pin system

B:-ACE wrap

C:-lanyard

D:-seal-in liner

Correct Answer:- Option-B


6:-What is the preferred length of the residual limb for trans-tibial prosthetics?

A:-3-4 inches

B:-3-4 cms

C:-6-7 inches

D:-6-7 cms

Correct Answer:- Option-C


7:-Excessive knee friction and inadequate suspension may lead to which type of gait deviation?

A:-Limited heel rise

B:-Lateral whip

C:-Vaulting

D:-Lateral trunk bending

Correct Answer:- Option-C


8:-Which of these exercises should be done 1 week after a transtibial amputation?

A:-Quad sets

B:-Glut sets

C:-Short arc hip extension

D:-abduction

Correct Answer:- Option-A


9:-How many years should a definitive prosthesis last?

A:-1-3 years

B:-2-4 years

C:-3-5 years

D:-4-6 years

Correct Answer:- Option-C


10:-On observation, ______________ is indicated by the areas on the residual limb that are blanched and quickly turn deep red.

A:-infection

B:-Excessive pressure

C:-A rash

D:-Edema

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email