MCQs on Computer Engineering - 9

1. The use of distributed computing facilities for application requiring large computing power over a long period of time is:

(a) High-Performance Computing
(b) High-Throughput Computing
(c) Many Tasks Computing
(d) Distributed Computing

Answer: (b)

2. A small change in either the plaintext or the key producing a significant change in the ciphertext is called:


(a) Feistel effect
(b) Claude Shannon effect
(c) Bit independence effect
(d) Avalanche effect

Answer: (d)

3. Finding an effective linear equation between plaintext, ciphertext and the key that holds with probability 𝑝 ≠0.5 is the objective of:


(a) Differential Cryptanalysis
(b) Linear Cryptanalysis
(c) Brute-Force Attack
(d) Feistel Analysis

Answer: (b)

4. During the design of 𝑆 -boxes used in various cryptographic algorithms, if for a 1-bit input change, at least 𝜋 output bits change, then it satisfies:


(a) Strict avalanche criterion
(b) Bit independence criterion
(c) Permutation criterion
(d) Guaranteed avalanche criterion

Answer: (d)

5. The block cipher mode of operation used for encryption of stream-oriented transmission over noisy channel is:


(a) Electronic Codebook
(b) Output Feedback
(c) Cipher Feedback
(d) Cipher Block Chaining

Answer: (b)

6. A popular approach to generating a secure pseudorandom number is known as:


(a) Pseudorandom Number Generator (PRNG)
(b) Linear Congruential Generator (LCG)
(c) True Random Number Generator (TRNG)
(d) Blum, Blum, Shub Generator (BBS)

Answer: (d)

7. Which Novell NetWare Utility Program allows one to recover deleted files from network drives only?

(a) Map
(b) Salvage
(c) Filter
(d) Capture

Answer: (b)

8. What type of problem can be caused by the electromagnetic field of speakers?

(a) Distortion of video display
(b) RAM errors
(c) Computer shut down
(d) Read / write problem on magnetic disks and tapes

Answer: (d)

9. In a 100 % modulated AM signal with carrier power 100 𝑊, the power in the upper sideband is:

(a) 75 𝑊
(b) 66 𝑊
(c) 50 𝑊
(d) 25 𝑊

Answer: (d)

10. 
(a) 0.5
(b) 1
(c) 2
(d) 4

Answer: (b)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email