MCQs on Physical Medicine and Rehabilitation - 1

1:-The ratio of Mineral oil and Paraffin used in Wax Bath is

A:-1 : 4
B:-1 : 5
C:-1 : 6
D:-1 : 7

Correct Answer:- Option-D

2:-Most intense heating takes place during Ultrasound therapy at

A:-Skin
B:-Fat
C:-Tissue interface
D:-Muscle

Correct Answer:- Option-C

3:-Most frequently used short wave diathermy has a frequency of _______ MHz.

A:-40.68
B:-27.12
C:-13.56
D:-15.21

Correct Answer:- Option-B

4:-'Pain gate' theory is postulated by

A:-Wall and Kriek
B:-Wall and Melzack
C:-Melzack and Watson
D:-Watson and Nathan

Correct Answer:- Option-B

5:-The term "Physiatrist" was coined by

A:-Howard Rusk
B:-Frank Krusen
C:-Earl Elkins
D:-Basmajain

Correct Answer:- Option-B

6:-Most commonly used coupling gel in Ultrasound is

A:-Distilled water
B:-Glycerol
C:-Aquasonic gel
D:-Liquid paraffin

Correct Answer:- Option-C

7:-Bowel management in UMN bowel usually includes all, except

A:-High fibre diet
B:-Suppositories
C:-Minienema
D:-Digital evacuation

Correct Answer:- Option-D

8:-Ballistic is a type of

A:-Massage
B:-Manipulation
C:-Stretching
D:-Traction

Correct Answer:- Option-C

9:-In gait cycle, the distance covered by the body in unit time is called

A:-Cadence
B:-Stride
C:-Stride
D:-Velocity

Correct Answer:- Option-D

10:-Second rocker in normal gait is at

A:-Heel strike
B:-Foot flat
C:-Heel off
D:-Toe off

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email