MCQs on Physical Medicine and Rehabilitation - 2

1:-Treatment of choice for primary dystonia

A:-Gabapentin
B:-Trihexyphenidyl Hydrochloride
C:-Selective dorsal rhizotomy
D:-Deep brain stimulation

Correct Answer:- Option-D

2:-Frankel's classification is commonly used in

A:-Spondylitis
B:-Spondylolisthesis
C:-Fracture of spine
D:-Tuberculosis of spine

Correct Answer:- Option-D

3:-Autonomic dysreflexia is seen commonly is Spinal cord injuries at or above

A:-T2
B:-T4
C:-T6
D:-T12

Correct Answer:- Option-C

4:-The segment of vertebral column most commonly in Rheumatoid arthritis

A:-C1-2
B:-C3-4
C:-T12-L1
D:-L4-5

Correct Answer:- Option-A

5:-_________ is the Janus Kinase 3 (JAK) inhibitor

A:-Rituximab
B:-Anakinra
C:-Tocilizumab
D:-Tofacitinib

Correct Answer:- Option-D

6:-Prosthetic knee which is called "safety knee" is

A:-Weight-activated stance control
B:-Manual locking knee
C:-Hydraulic knee
D:-Microprocessor knee

Correct Answer:- Option-A

7:-Advantages of Myoelectric prosthesis are all, except

A:-Do not require a cable or harness
B:-Looks like natural appearing arm
C:-Motor strength and coordinated mobility not as important
D:-Lighter

Correct Answer:- Option-D

8:-Complete (complex) decongestive therapy is used in

A:-Head and Neck cancer
B:-Carcinoma urinary bladder
C:-Lymphedema
D:-Brain tumors

Correct Answer:- Option-C

9:-All are characteristics of Para-Neoplastic syndromes, except

A:-Produce refractory neurological deficit
B:-Occurs less than 1% of all patients with cancer
C:-Generally responds well to immunotherapies
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-C

10:-Habituation treatment is used commonly in

A:-Auditory dysfunction
B:-Vestibular dysfunction
C:-Diabetic retinopathy
D:-Glucoma

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email