MCQs on Physical Medicine and Rehabilitation - 3

1:-Bubble like lucencies or pseudocavitation in a CT thorax image is characteristically seen with

A:-Non tuberculous mycobacterial lung infections
B:-Bronchioloalveolar carcinoma
C:-Pulmonary alveolar proteinosis
D:-Lupus pneumonitis

Correct Answer:- Option-B

2:-In a normal chest PA radiograph the carinal angle is in the range of

A:-900 - 950
B:-450 − 500
C:-600 - 750
D:-100 - 150

Correct Answer:- Option-C

3:-In a case of pelvic trauma, the classic 'Molar tooth' appearance in CT cystography is seen in

A:-Intraperitoneal bladder rupture
B:-Extraperitoneal bladder rupture
C:-Interstitial bladder injury
D:-Bladder neck hematoma

Correct Answer:- Option-B

4:-In traumatic head injury causing blindness, the most vulnerable segment of optic nerve is

A:-Intraorbital
B:-Intracranial
C:-Intracanalicular
D:-Intraocular

Correct Answer:- Option-C

5:-Following are the components of Currarino triad except.

A:-Dermal sinus tract
B:-Presacral mass
C:-Anorectal malformations
D:-Scimitar sacrum

Correct Answer:- Option-A

6:-The initial event in evaluation of development of Boutonniere deformity is

A:-Rupture/sublaxation of volar plate of PIP joint
B:-Hyper extension of distal interphalangeal joint
C:-Loss of continuity of central slip insertion into the base of middle phalanx
D:-Lateral and palmar migration of extensor lateral bands

Correct Answer:- Option-C

7:-The usual sequence of sensory recovery following full-thickness skin grafling is

A:-Light touch, temperature, pain
B:-Pain, light touch, temperature
C:-Temperature, pain, light touch
D:-Light touch, pain, temperature

Correct Answer:- Option-B

8:-Complete spinal cord injury above the sacral spinal cord but below the area of the sympathetic outflow results in all the following except

A:-Destrusor overactivity
B:-Absent sensation below the level of the lesion
C:-Smooth sphincter dyssynergia
D:-Striated sphincter dyssynergia

Correct Answer:- Option-C

9:-Which of the following organisms are always resistant to Nitrofurantoin ?

A:-Klebsiella and Proteus
B:-Pseudomonas and Proteus
C:-Klebsiella and Pseudomonas
D:-Pseuodomonas and Staphylococcus

Correct Answer:- Option-B

10:-Roll-over phenomenon in pure tone audiogram is seen in

A:-Cochlear Lesion
B:-Retro Cochlear Lesion
C:-Chronic Otitis Media
D:-Serous Otitis Media

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email