MCQs on Physical Medicine and Rehabilitation - 4

1:-Highest heel for shoes is seen in

A:-Oxford heel
B:-Military heel
C:-Cuban heel
D:-Spring heel

Correct Answer:- Option-C

2:-Disease with low prevalence but high risk for disability

A:-Diabetes mellitus
B:-Rheumatoid arthritis
C:-Emphysema
D:-Multiple sclerosis

Correct Answer:- Option-D

3:-Pain intensity is measured by all

1:-Numeric rating scale
2:-Visual analogue scale
3:-Mc gill pain questionnaire
4:-Wong-Baker Faces Pain scale

Codes:

A: 1 & 3
B: 1, 2 & 4
C: 1, 2 & 3
D: 1,2,3 & 4

Correct Answer:-Option-D

4:-Curvilinear motion means motion in

A:-Straight line
B:-Fixed axis
C:-Three dimensions
D:-Two dimensions

Correct Answer:- Option-D

5:-Action of Brachioradialis muscle as a flexor of elbow is an example of

A:-First class lever
B:-Second class lever
C:-Third class lever
D:-Fourth class lever

Correct Answer:- Option-B

6:-Regarding A-a gradient, which one of the following statements is correct

A:-Normal gradient is more than 15 in young people
B:-Gradient decreases with age
C:-Gradient is increased in hypoventilation
D:-Gradient is increased with increase in 𝐹𝑖𝑂2

Correct Answer:- Option-D

7:-Typical SCF finding in Neurobrucellosis

A:-Increase in poly-morphonuclear cells with increase in protein
B:-Increase in mononuclear cells with low glucose
C:-Increase in polymorphonuclear cells with low glucose
D:-Increase in mononuclear cells with normal protein

Correct Answer:- Option-B

8:-What are the ideal methods of assessment of systemic perfusion in a shocked patient ?

A:-Hemoglobin, PCV, urine output
B:-Arterial oxygen saturation, level of consciousness, measurement of cardiac output
C:-Measurement of base deficit, serum lactate, mixed venous oxygen saturation
D:-Blood pressure, urine output, serum lactate

Correct Answer:- Option-C

9:-After trauma all are increased except

A:-Parathyroid hormone
B:-Catecholamine
C:-ACTH
D:-Anti diuretic hormone

Correct Answer:- Option-A

10:-Two radiologists were asked to independently assess the hepatic area of 100 people using ultrasound and classify them into normal and abnormal. Which tests will you apply to assess the agreement between the two radiologists ?

A:-Mc Nemer test
B:-ANOVA
C:-Cohen's Kappa
D:-Correlation

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email