MCQs on Industrial Training (Plumbing) - 1

1:-The water closet having an integral part of trap S and P type out let have a water seal size of .....

A:-25 mm
B:-50 mm
C:-75 mm
D:-100 mm

Correct Answer:- Option-C

2:-Which type of tap is used for hot and cold water pipe line in a system .....?

A:-Stop cock
B:-2 or 3 in mixer tap
C:-one in one mixer
D:-Direct mix of the O H T

Correct Answer:- Option-B

3:-Collar joint shall be finished of with a fillet sloping at a surface angle of .....

A:-15°
B:-25°
C:-35°
D:-45°

Correct Answer:- Option-D

4:-Sewer pipe may have to be laid under the condition of .....

A:-Cushion
B:-Trench
C:-Length
D:-Threading

Correct Answer:- Option-B

5:-A device used in kitchens serving hotels dinning rooms club houses and restaurants is .....

A:-Grease basin
B:-Yard basins
C:-Garage basin
D:-Oil catch basin

Correct Answer:- Option-A

6:-In a hot water system expansion / vent pipes are installed on the cylinder and boiler because they.....

A:-Prevent air locks
B:-Stop build up of lime
C:-Supply cold water
D:-Release excess steam and water

Correct Answer:- Option-D

7:-The pump attached with impeller and pump is .....

A:-Mono block pump
B:-Jet pump
C:-Air lift pump
D:-Rotary pump

Correct Answer:- Option-A

8:-For cutting thin tubing the most suitable pitch of the hack saw blade is .....

A:-1.8 mm
B:-0.8 mm
C:-1.4 mm
D:-.1 mm

Correct Answer:- Option-B

9:-The hose pipe for the oxygen line is .....

A:-Black
B:-Maroon
C:-Red
D:-Brown

Correct Answer:- Option-A

10:-Dual systems of distribution means .....

A:-Continues supply system
B:-pumping and intermittent system
C:-Gravity and Pumping system
D:-Gravity and continues system

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email