MCQs on Medical Documentation - 10

1:-'Green stick' fractures are usually seen in

A:-Injuries due to stick
B:-Children
C:-Old age due to osteoporosis
D:-Road traffic accident

Correct Answer:- Option-B

2:-Fracture of the ankle involving both the tibia and fibula

A:-Green stick
B:-Trasverse
C:-Pott's
D:-Avulsion

Correct Answer:- Option-C

3:-World Health Day in 2003 focus on healthy environment for

A:-Children
B:-Adults
C:-Adolescent
D:-Old people

Correct Answer:- Option-A

4:-What do you mean by good medical records ?

A:-Standard size of medical records forms
B:-Good quality of paper, printing, style, convenient file etc.
C:-Sufficient data written in sequence of events to justify the diagnosis, treatment and end result.
D:-Record contain all basic record forms.

Correct Answer:- Option-C

5:-'Whiplash' injuries are seen in

A:-Road traffic accident
B:-Custodial death
C:-Causes of whipping and torture
D:-Cause of all the above

Correct Answer:- Option-A

6:-What do you mean by inpatient bed

A:-Total number of IP bed available in the hospital
B:-Total number of patient occupied IP beds
C:-Any bed meant for over night stay
D:-Average bed occupancy

Correct Answer:- Option-A

7:-In ICDO- 'X' letter code is used for

A:-No sub site
B:-Not specified site
C:-Unknown
D:-No diagnosis

Correct Answer:- Option-A

8:-According to ICD Hansen's disease will come under

A:-Infectious and parasitic disease
B:-Neoplasm
C:-Disease of the blood and blood forming organs
D:-Disease of the nervous system

Correct Answer:- Option-A

9:-Scientific measurement of the dimension of the head

A:-Cephalography
B:-Cephalometer
C:-Cephalometry
D:-Cephalomotor

Correct Answer:- Option-C

10:-99-46-96, 00-47-96 : Select the correct numbering system

A:-Straight numeric
B:-Terminal Digit
C:-Middle digit
D:-Terminal digit and middle digit

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email