MCQs on Medical Documentation -9

1:-Proctosopy is the procedure of ________

A:-Anus
B:-Nose
C:-Chest
D:-Rectum

Correct Answer:- Option-D

2:-The shape of Pie diagram is ______

A:-Rectangular bar
B:-Circle
C:-Lines
D:-Square

Correct Answer:- Option-B

3:-This is an important muscle which divides the thoracic cavity from the abdominal cavity

A:-Voluntary
B:-Involuntary
C:-Cardiac
D:-Diaphram

Correct Answer:- Option-D

4:-In ICD-10, K 00- K 93 indicates

A:-Disease of the circulatory system
B:-Disease of the respiratory system
C:-Disease of the nervous system
D:-Disease of the digestive system

Correct Answer:- Option-D

5:-Hydrostatic test is carried out to determine

A:-Live birth of a baby
B:-Death of a baby
C:-Probable cause of death of baby
D:-Water potability

Correct Answer:- Option-A

6:-Volvulus means __________

A:-Causing obstruction
B:-Twisting of intestine
C:-Twisting of intestine upon itself causing obstruction
D:-Twisting of large intestine upon itself causing of obstruction

Correct Answer:- Option-C

7:-What is POMR

A:-Place On Medical Records
B:-Problem Oriented Medical Records
C:-Problem Originated Medical Records
D:-Problem Omitted Medical Records

Correct Answer:- Option-B

8:-A fracture where the ends of bone are forced into one another

A:-Impacted
B:-Avulsion
C:-Comminuted
D:-Spiral

Correct Answer:- Option-A

9:-This is a condition where the weakness is in the diaphragm

A:-Umbilical Hernea
B:-Inguinal Hernia
C:-Femoral Hernia
D:-Hiatus Hernia

Correct Answer:- Option-D

10:-Meaning of cyanosis

A:-Difficulty in breathing
B:-Blueness of skin
C:-Insufficient oxygen in the blood
D:-Rapid breathing

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email