MCQs on Medical Documentation -8

1:-________ are chemical substances produced in one part of the body that regulate the activities of certain organs or group of cells in other part of the body.

A:-Enzymes
B:-Anti bodies
C:-Estrogen
D:-Hormones

Correct Answer:- Option-D

2:-The ability to detect changes in the environment is ______

A:-Movement
B:-Sensitivity
C:-Sensation
D:-Power

Correct Answer:- Option-B

3:-Name the ductless gland is ________

A:-Endocrine gland
B:- Pituitary gland
C:-Thyroid gland
D:- All the above

Correct Answer:-Option-D

4:-Blood cells are manufactures in the _______

A:-Bone
B:-Liver
C:-Bone marrow
D:-Gall blader

Correct Answer:- Option-C

5:-A small bone to which the tongue is attached

A:-Maxillary
B:-Ethmoid
C:-Frontal
D:-Hyoid

Correct Answer:- Option-D

6:-These act as shock absorbers, preventing damage to the structure

A:-Vertebral column
B:-Curvatures
C:-Inter vertebral discs
D:-Cartilage

Correct Answer:- Option-C

7:-Write the meaning of steato

A:-Fat
B:-High
C:-Behind
D:-Thick

Correct Answer:- Option-A

8:-Medical term of breast bone is _______

A:-Sternum
B:-Ribs
C:-Colar bones
D:-Clavicle

Correct Answer:- Option-A

9:-Alpha fetoprotein is a blood test for detect

A:-Down's syndrome
B:-Hormone deficiency
C:-Vitamin deficiency
D:-Iodine deficiency

Correct Answer:- Option-A

10:-Normal blood pressure is

A:-100/70 mm Hg
B:-120/80 mm Hg
C:-80/120 mm Hg
D:-110/70 mm Hg

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email