MCQs on Medical Documentation - 6

1:-Right to Information Act was enacted in the year

A:-1984
B:-2005
C:-2001
D:-1975

Correct Answer:- Option-B

2:-What is unicode?

A:-Standard font
B:-Software
C:-Character encoding system
D:-Keyboard layout

Correct Answer:- Option-C

3:-Choose the correct terminology for surgical repair of the skull.

A:-Craniotomy
B:-Cranioplasty
C:-Craniostosis
D:-Cranioschisis

Correct Answer:-Question Cancelled

Question54:-Autopsy is performed ................................

A:-To find out the diagnosis
B:-To find out the cause of death
C:-To find out the post operative changes
D:-Just for legal requirement

Correct Answer:- Option-B

5:-Head quarters of WHO is located at..............................

A:-Washington
B:-London
C:-Paris
D:-Geneva

Correct Answer:- Option-D

6:-Nosocomial infection means

A:-Physician borne infection
B:-Hospital borne infection
C:-Infection of unknown origin
D:-Post operation in infection

Correct Answer:- Option-B

7:-Life span of platelet is.....................................

A:-7 to 14 days
B:-1 to 2 days
C:-4 to 6 days
D:-5 to 6 days

Correct Answer:- Option-A

8:-The malignant tumor that arises from smooth muscle and visceral region of the body

A:-Liposarcoma
B:-Sarcoma
C:-Leiomyosarcoma
D:-Osteosarcoma

Correct Answer:- Option-C

9:-The most sensitive and specific test for detecting small breast tumor is by

A:-Breast self examination
B:-Palpation by a physician
C:-Themogaphy
D:-Mammography

Correct Answer:- Option-D

10:-Kerato means

A:-Eye
B:-Cornea
C:-Eye lid
D:-Retina

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email