MCQs on Periodontics - 3

1:-The Kirkland flap is

A:-undisplaced flap
B:-Apically displaced flap
C:-laterally displaced
D:-rotational flap

Correct Answer:- Option-A

2:-Flap technique best suited for bone grafting purposes is

A:-kirkland flap
B:-papilla preservation flap
C:-Modified widman flap
D:-undisplaced flap

Correct Answer:- Option-B

3:-Bioplant is

A:-allograft
B:-autograft
C:-xenograft
D:-alloplast

Correct Answer:- Option-C

4:-Calcium phosphate ratio in hydroxyapatite is

A:-1.54
B:-1.45
C:-1.67
D:-1.76

Correct Answer:- Option-C

5:-Reshaping of bone involving bone removal to the level which is recommended to the overall result is referred to as

A:-definitely osseous reshaping
B:-compromise osseous reshaping
C:-vertical growing
D:-radicular blending

Correct Answer:- Option-B

6:-Complete epithelial repair after gingivectomy occurs at

A:-1 week
B:-3 week
C:-4 week
D:-3 months

Correct Answer:- Option-C

7:-Barricaid is

A:-Resorbable dressings
B:-Tissue conditioners
C:-Light cure periodontal dressing
D:-Tissue adhesives

Correct Answer:- Option-C

8:-Most commonly used suture needle in periodontal surgery is

A:-1/4 circle
B:-1/2 circle
C:-3/8 circle
D:-5/8 circle

Correct Answer:- Option-C

9:-Probe used for epidemiological screening is

A:-UNC-15
B:-CPI TN
C:-Marquis colour coded
D:-Michigan O probe

Correct Answer:- Option-B

10:-Secondary colonizers are all except

A:-green
B:-Orange
C:-red
D:-Yellow


Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email