MCQs on Periodontics - 4

1:-The forces in enamel pellicle formation includes all except

A:-hydrophobic
B:-electrostatic
C:-vanderwaals
D:-covalent

Correct Answer:- Option-D

2:-The bacteria which co aggregates with most oral bacteria

A:-Porphyromonas gingivalis
B:-Tannerella forsythia
C:-Prevotella intermedia
D:-Fusobacterium nucleatum

Correct Answer:- Option-D

3:-HLA associated with aggressive periodontitis

A:-HLA-A2
B:-HLA-A1
C:-HLA-A9
D:-HLA-B2

Correct Answer:- Option-C

4:-In supragingival plaque calcification begins along

A:-outer surface
B:-inner surface
C:-inner and outer
D:-from Central Core

Correct Answer:- Option-B

5:-A heavy smoker is who consumes

A:-≥ 10 cigarettes per day
B:-≥ 20 cigarettes per day
C:-≥ 30 cigarettes per day
D:-≥ 40 cigarettes per day

Correct Answer:- Option-B

6:-The source of neutrophil chemotactic factor is

A:-neutrophils
B:-macrophages
C:-mast cells
D:-plasma cells

Correct Answer:- Option-C

7:-The Classic form of localised aggressive periodontitis was initially referred to as

A:-periodontitis
B:-periodontosis
C:-pericoronitis
D:-localised juvenile periodontitis

Correct Answer:- Option-B

8:-Senile atrophic gingivitis is seen in

A:-puberty
B:-pregnancy
C:-menstrual cycle
D:-postmenopausal

Correct Answer:- Option-D

9:-Which is a risk determinant

A:-Tobacco smoking
B:-Diabetes mellitus
C:-Dental plaque
D:-Genetic factor

Correct Answer:- Option-D

10:-During periodontal therapy the broken instrument tip can be removed with the help of

A:-Pocket irrigation
B:-Push scaler
C:-Periotrievers
D:-EVA system

Correct Answer:- Option-C

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email