MCQs on Periodontics - 5


1:-Select the curette used specifically in furcation

A:-After five curettes
B:-curvettes
C:-Quetin curettes
D:-Langer curettes

Correct Answer:- Option-C

2:-The only antibiotic to which all strains of A A Comitans are susceptible

A:-Clindamycin
B:-Ciprofloxacin
C:-Metronidazole
D:-Erythromycin

Correct Answer:- Option-B

3:-The drug which can replace cyclosporine is

A:-lsradipine
B:-Valproic acid
C:-Mephenytoin
D:-Tacrolimus

Correct Answer:- Option-D

4:-Atypical gingivitis is synonym for

A:-puberty gingivitis
B:-pyogenic granuloma
C:-pregnancy gingivitis
D:-plasma cell gingivitis

Correct Answer:- Option-D

5:-The presence of pus in the pocket is indicative of

A:-Severity
B:-Depth
C:-Course
D:-Nature of inflammation

Correct Answer:- Option-D

6:-Lipping refers to

A:-Central buttressing
B:-Peripheral buttressing
C:-Plateau
D:-Ledges

Correct Answer:- Option-B

7:-The number of walls destroyed in one wall defect

A:-1
B:-2
C:-3
D:-4

Correct Answer:- Option-C

8:-The most common clinical sign of trauma from occlusion is

A:-widening of periodontal ligament space
B:-angular bone loss
C:-pathologic migration
D:-tooth mobility

Correct Answer:- Option-D

9:-Chronic periodontitis is

A:-Age associated
B:-Age related
C:-Gender associated
D:-Gender related

Correct Answer:- Option-A

10:-The key factor in both the development and treatment of furcation involvement is

A:-Root trunk length
B:-Cervical abrasion
C:-Proximal contact area
D:-Occlusal embrasure

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email