MCQs on Consumer Electronic Appliances Mechanic - 1

1:-Which device use friction feed mechanism to load paper into the print assembly?

A:-Laser Printer
B:-Dot Matrix printer 
C:-Line Printer
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

2:-Which of the following command is used in Ms Word to open "find and replace" dialogue box with activating "go to tab" is

A:-Ctrl + O 
B:-Ctrl + F 
C:-Ctrl + G 
D:-Ctrl + H

Correct Answer:- Option-C

3:-In Ms Word pressing F8 three times selects

A:-Paragraph 
B:-Word
C:-Page
D:-Sentence

Correct Answer:- Option-D

4:-In excel, a function inside another function is called 

A:-Roundoff
B:-Nested 
C:-Mode
D:-Conditional

Correct Answer:- Option-B

5:- function is used in Excel to find the largest number in a series of numbers 

A:-Maximum
B:-High
C:-Highest 
D:-Max

Correct Answer:- Option-D

6:-In a conductor the resistance changes with 

 A:-Voltage
B:-Temperature 
C:-Current
D:-Humidity

Correct Answer:- Option-B

7:-The letter C is the symbol for 

A:-Impedance
B:-Capacitance 
C:-Current
D:-Charge

Correct Answer:- Option-D

8:-An ideal volt meter is connecting to a 200 V supply having internal resistance of 10 ohms. What will be the reading of the volt meter

A:-Exact 20 Volt
B:-Just below 20 Volt 
C:-Exact 200 Volt
D:-Just below 200 Volt 

Correct Answer:- Option-C

9:-Which of the following diode is used in detector stage of an AM receiver 

A:-OA 79
B:-BY 127 
C:-IN4001
D:-All of the above 

Correct Answer:- Option-A

10:-In low frequency transformers the core materials are generally soft silicon steel because 

A:-They are having large hysteresis loop area
B:-They are having least coercivity 
C:-They are having high coercivity 
D:-High retentivity

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email