MCQs on Consumer Electronic Appliances Mechanic - 2

1:-The maximum usual idagonal six of the LCD panel is 

A:-160cm
B:-260cm
C:-360cm 
D:-460cm

Correct Answer:- Option-A 

2:-The principle of LCD display is

A:-Twisted pneumatic 
B:-Pneumatics
C:-Thermocouple 
D:-Vaccum display

Correct Answer:- Option-A

3:-In a 7 segment display system the decimal point is displayed by 

A:-any one of the 7 bit
B:-f bit
C:-a separate 8th bit 
D:-g bit

Correct Answer:- Option-C

4:-An UPS which does not require inverter is 

A:-Online UPS
B:-Offline UPS
C:-DC power UPS
D:-Line interactive UPS 

Correct Answer:- Option-C

5:-In a UPS the failure of AC input supply is indicated by 

A:-Red light only
B:-A buzzer only
C:-Both red light and buzzer 
D:-None of these

Correct Answer:- Option-C

6:-The desirable changeover period for a UPS is 

A:-2 ms
B:-5 ms 
C:-10 ms
D:-1 ms

Correct Answer:- Option-D

7:-Solar energy is resource of energy 

A:-Consumable
B:-Renewable 
C:-Dangerous 
D:-Negligible

Correct Answer:- Option-B

8:-A solar panel is usually designed to generate volts DC 

A:-1-2 V
B:-3-5 V
C:-6-7 V
D:-12-20 V

Correct Answer:- Option-D

9:-Which device is used in remote control operated electronic equipment to work as an acceptor for the remote signal

A:-Zener diode 
B:-Photo diode 
C:-IR LED
D:-Photo voltaic cell 

Correct Answer:- Option-B

10:-The overall thickness of a LED is about 

A:-1.5 cm
B:-2.5 cm
C:-3.5 cm
D:-4.5 cm

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email