MCQs on Photo Journalism - 2

21. Pick the kind of tab that Quark does not support:
A. Left 
B. Align On 
C. Decimal 
D. Flush
Answer: (C)

22. How many master pages can create in Quark
A. Unlimited 
B. 127 
C.172 
D. 2. 2
Answer: (A)

23. Leading means
A. Space between Paragraphs 
B. Space between two characters
C. Space between more than two words 
D. Spaces between lines
Answer: (D)

24. Which command is found in the Quark File menu
A. Style Sheets 
B. Collect for Output 
C. Show Guides 
D. Check Spelling
Answer: (C)

25. One of the following is an operating system
A. Corel Draw 
B. Windows 7 
C. Acrobat 
D. MS access
Answer: (B)

26. Which of the following can't be included in a character style sheet
A. Shortcut key 
B. Leading 
C. Font color 
D. Tracking
Answer: (A)

27. The Color model used to display in Electronic Media
A. CMYK B. HSB C.RGB D. BMP
Answer: (C)

28. Which one of the following is a web design tool
A. Page maker 
B. MS Power point 
C. Quarkxpress 
D. MS word
Answer: (C)

29. Leap office
A. Malayalam text editor 
B. Presentation Software
C. Image Editor 
D. None of the above
Answer: (A)

30. Page layout software
A. Acrobat 
B. Page maker 
C. Power Point 
D. Autocad
Answer: (B)

31. What kind of style is not supported by Quark
A. Character 
B. Printer 
C. Paragraph 
D. Document
Answer: (A)

32. A Digital Image contains
A. Pixels 
B. Bitmap 
C. Resolution 
D. Vector Images
Answer: (A)

33. Image Editing Software
A. Photoshop 
B. Page maker 
C. MS Excel 
D. Power Point
Answer: (A)

34. What is the ideal resolution of an image for web
A. 72 dpi 
B. 300 dpi 
C. 100 dpi 
D. 250 dpi
Answer: (A)

35. Amount of light that falls in to the sensor of the camera
A. Exposure 
B. White balance
C. Depth of Field 
D. Three point lighting
Answer: (A)

36. Contrast
A. Balancing Pixels 
B. Dealing with Colour
C. Scaling Files 
D. masking
Answer: (B)

37. LCD
A. Liquid Crystal Display 
B. Lens Camera display
C. Light Control Device 
D. Linear Control Display
Answer: (A)

38. Tiff Files
A. Tiled Image format 
B. Tagged Image file format
C. Typical Information format 
D. Title Interchange Format
Answer: (B)

39. Cross platform file format
A. PDF 
B. doc 
C. PSD 
D. PM4
Answer: (A)

40. ISO
A. International Organization for Standardization
B. Indian Optical Standards
C. Internal Office system
D. Information of Standards
Answer: (A)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Latest Post

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2018

1. Which one of the following best describes the term “Merchant Discount Rate” sometimes seen in news ?   The incentive given by a bank to a...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email